Oldalak


 
IMÁDSÁG MAGYAR SZENTJEINKHEZ 

Mindenható Istenünk! Szent magyaroknak érdemét idézve kérjük, hogy közbenjárásukra nyújtsd ajándékaidat egy sokat szenvedett népnek, a XXI. század magyarjainak, hogy a te erődből úrrá lehessünk hétköznapjainkat torzító bajainkon.

- Szent István király közbenjárására add, hogy ne veszítsük el arcunkat, megtartsuk önazonosságunkat. Kérjük Urunkat!

- Szent Imre közbenjárására kérjük, hogy - miként ő, mi is - szentekké és feddhetetlenekké legyünk, hogy mind többen megtaláljuk életünk értelmét egymás szolgálatában. Kérjük Urunkat!

- Szent László közbenjárására add meg nekünk, hogy a keresztény eszméket vállaljuk, ápoljuk és képviseljük, továbbá hogy az elesetteknek és rászorulóknak felkarolói lehessünk, és hogy meggátoljuk a tulajdon ellen elkövetett bűnöket. Közbenjárására óvj meg bennünket a mohóságtól, a szűkkeblűségtől és a vagyonszerzés hiábavalóságától. Kérjük Urunkat!

- Szent Erzsébet közbenjárására add meg nekünk a fogékonyságot és érzékenységet környezetünk bajai iránt, hogy ne menjünk el senki mellett, akit te küldesz hozzánk, hogy ínségében segítségére legyünk. Kérjük Urunkat!

- Szent Margit érdemeire kérjük, segíts bennünket a belső viszályok megoldására, a kölcsönös megértésre, vezess bennünket a közös értékekre való rátalálásra, hogy a Te országod mihamarabb eljöjjön, és a te országoddá legyen a mi országunk is. Hallgass meg, Urunk!

- A Szent kassai vártanúk közbenjárására add, kérünk, hogy a vallások közeledése, egymás megértése, elveinek kölcsönös tiszteletben tartása megvalósuljon a szeretet jegyében. Kérjük Urunkat!

- Boldog Batthyány Strattmann László közbenjárására tégy bennünket is önzetlenné, hogy meginduljunk mások szenvedésén és imáinkkal, munkánkkal és törődésünkkel testi és lelki vigaszává lehessünk szűkebb­ és bővebb környezetünknek. Kérjük Urunkat!

- Boldog Apor Vilmos közbenjárására engedd kibontakozni nemzetünk élni akarását, hogy a meg születni akaró gyermekek világra jöjjenek, s megtaláljanak benne Téged; tiszta életük pedig a kedvedre legyen. Kérjük Urunkat!

- Az összes magyar szent és boldog közbenjárására kérjük, teremts békét és örömöt szívünkben, hogy felismerjünk Téged templomaink csendjében, a természetben és egymásban egyaránt. Kérjük Urunkat!

Amen.

'Nincs még egy olyan uralkodóház, mely annyi szentet adott az országnak, mint az Árpád-ház. Alig érteni, miért nem kérjük rutinszerűen és naponta saját nemzetünk szentjeinek a közbenjárását. Felsorolásukra kevés volna az imaóra. Mégis a legjelentősebbek hadd álljanak itt. Szent István király, Boldog Gizella, Szent Imre, Szent László, Szent Erzsébet, Szent Margit, Szent Kinga, Boldog Jolán, Skóciai Szent Margit.
Az újabbak közül: A kassai vértanúk, Boldog Batthyány-Strattmann László, Boldog Apor Vilmos.'

Forrás ~ Internet